2010. december 15., szerda

Laborkukac diákvetélkedőA Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Társadalomtudományi Karának keretein belül működő Műszaki Tudományok Intézete második alkalommal hirdette meg idén a Laborkukac Diákvetélkedőt a romániai magyar általános- és középiskolások számára. A vetélkedő célja a tanulók gyakorlati ismereteinek gyarapítása.
A verseny két fordulós. Az első fordulóban három témakörből lehetett választani egy kísérletet, azt szigorú szabályok szerint kellett írásban kidolgozni, és határidőre beküldeni. Iskolánkból egy nyolcadikosokból álló csapat nevezett be az I. kategória (7-8. osztályosok) 2. témaköréből (Látványos redoxfolyamatok) választott kísérlettel, amelynek címe: „Tűzhányó”, avagy az ammónium-dikromát bomlása.
Az egyetem szakmai zsűrije a kísérletünket pozitívan értékelte, és meghívta a csapatot a január 14-én megrendezendő II. fordulóra, a csíkszeredai Sapientia egyetemen zajló döntőre, ahol a laborgyakorlatok elvégzésére kerül sor. A döntőben nemcsak a benyújtott laborgyakorlatot kell elvégezniük, hanem más, kötelező, és ismeretlen gyakorlatokat is.

Csapatunk:
1.      Kakucsi Sarolta Zsuzsanna – 8C
2.      Fekete Róbert – 8C
3.      Zagyi Norbert Levente – 8C

Sok sikert, jó „kukackodást” kívánok nekik!